Favoriet

Bedrijfsnieuws

Claas in 2013: omzet gestegen, winst gedaald

2013 is een goed jaar geweest voor Claas. Dat meldt de fabrikant. De omzet bedraagt 3,4 miljard euro, een stijging van 11,3 procent ten opzichte van 2012. De winst is licht gedaald. Naast de omzet steeg het aantal medewerkers van Claas van 9.077 naar 9.697.

Volgens Claas is  het succes vooral te danken aan de ontwikkeling van nieuwe en verbeterde technologieën. De fabrikant noemt daarbij onder meer de introductie van nieuwe oogstmachines en trekkers. Als er alleen naar de verkoop van landbouwmachines wordt gekeken, dan is de omzet iets hoger: 12 procent.

Terugblik

In 2013 heeft Claas een meerderheidsbelang genomen in de Chinese machinefabrikant Shandong Jinyee, presenteerde de fabrikant vijf nieuwe Volto-schudders, maakte het bedrijf bekend dat ze gaat samenwerken met het Italiaanse Same Deuts-Fahr en won het op Agritechnica een prijs voor de Online Simulator waarmee te zien is hoe een machine zich onder verschillende omstandigheden gedraagt.

Investeren in Azië

In 2014 verwacht Claas dat haar inkomsten stabiel blijven of licht gaan stijgen. Verder blijkt dat het belang dat Claas heeft genomen in Shandong Jinyee niet het enige wapenfeit van de fabrikant in Azië blijft. Volgend jaar gaat de fabrikant fors investeren in de activiteiten op de Aziatische markt.