Favoriet

Algemeen

Topman Agco uit kritiek op regering USA

Martin Richenhagen, hoofd van Amerikaanse landbouwmachinefabrikant Agco, heeft kritiek geuit op de Amerikaanse regering en met name op president Obama. “De algemene economische stemming is verslechterd onder Obama”, meldt Richenhagen op de site van Wirtschafts Woche.

“De belastingen worden verhoogd en de hervormingen in de gezondheidszorg brengen extra kosten voor bedrijven met zich mee”, uit Richenhagen. Die hervormingen bieden weliswaar voordelen voor de Amerikaanse burger, maar de kopman van Agco vindt dat het niet ten koste mag gaan van het bedrijfsleven.

“Ik heb weinig hoop dat er wat aan de problemen gedaan gaat worden”, gaat Richenhagen verder. “De overheid is geblokkeerd en heeft het vooral over zaken als geloof. Ze hebben het niet over politiek belangrijke dingen. Op deze manier moeten we vrezen voor verslechtering tot de volgende verkiezingen.”

Vijf keer marktwaarde

Het bedrijf Agco lijkt zelf weinig last te hebben van de crisis in Amerika. De 61-jarige Richenhagen is sinds zijn aantreden tien jaar geleden er in geslaagd de marktwaarde van de Agco Group te vervijfvoudigen. In 2012 telde het bedrijf 20.000 medewerkers en zette het wereldwijd 10 miljard euro om met merken als Fendt, Valtra en Massey Ferguson.