Favoriet

Bedrijfsnieuws

New Holland wereldwijd samen met Marangon

Trekkerfabrikant New Holland heeft een wereldwijde overeenkomst getekend met de Italiaanse fabrikant Marangon. De Italianen, specialist in maaitechnologie voor voeder, gaan een direct cut-maaibord leveren die aangepast is aan de zelfrijdende FR-hakselaar.

Trekkerfabrikant New Holland heeft een wereldwijde overeenkomst getekend met de Italiaanse fabrikant Marangon. De Italianen, specialisten in maaitechnologie voor voeder, gaan een direct cut-maaibord leveren die aangepast is aan de zelfrijdende FR-hakselaar van New Holland.

“New Holland en Marangon verbinden zich om samen te werken voor de ontwikkeling van toekomstige maaiborden. Daardoor worden de FR-hakselaars nog productiever”, zegt Carlo Lambro, Brand President van New Holland.

Energieproductie biomassa verbeteren

New Holland biedt een serie werktuigen voor het verbouwen, oogsten en verwerken van biomassagewassen. Mede daarom gaat de fabrikant in zee met Marangon. De Italianen produceren namelijk het 600FDR direct cut-maaibord. Volgens New Holland verbetert dat maaibord de productiviteit van biomassawerkzaamheden, een sector die momenteel een wereldwijde expansie kent. In combinatie met de 2X20 messentrommel op de FR verbetert volgens de trekkerfabrikant het fijngehakselde materiaal het gistingsproces om de energieproductie van de biomassa te verbeteren.

New Holland meldt dat het zich sterk maakt voor het optimaliseren van de efficiente en duurzaamheid in de landbouw. Volgens de fabrikant is een van de fundamentele onderdelen dat landbouwers zelf energie telen, en daarbij staat biomassa centraal.