Favoriet

Bedrijfsnieuws

Uitbreidingsplannen bloembollentelers licht hersteld

De forse daling van de uitbreidingsplannen die in 2012 binnen de Nederlandse bloembollensector werd ingezet, heeft zich in het afgelopen jaar licht hersteld.

Dat meldt AgriDirect op basis van cijfers uit de BloembollenScanner.

Het zijn met name de grotere bloembollentelers (vanaf 15 hectare) waarbij de uitbreidingsplannen weer zijn toegenomen. 14,2 procent van de bloembollentelers heeft plannen om de bedrijfsactiviteiten uit te breiden. In 2012 lag dit percentage op 12,3 procent.

Grote telers optimistischer

De forse daling die in 2012 werd ingezet, lijkt zich dus weer licht te herstellen. Het percentage stoppers heeft zich in het afgelopen jaar vrijwel gestabiliseerd op ongeveer 6 procent. Het zijn met name de grote telers die weer optimistischer naar de toekomst kijken. Het percentage uitbreiders is toegenomen met 5 procentpunt naar 19,3 procent.

In het afgelopen jaar is het percentage bloembollentelers met plannen om de bedrijfsactiviteiten te beƫindigen, licht gestegen met 0,5 procentpunt. Ook hier zijn het de grotere bloembollentelers (vanaf 15 ha) waarbij de sterkste stijging kan worden gesignaleerd. 55,4 procent van hen kan rekenen op een opvolger voor het bedrijf.