Favoriet

Bedrijfsnieuws

Stihl gaat producten online verkopen

Stihl biedt vakhandelaars de mogelijkheid producten via het internet te verkopen. Bepaalde producten van Stihl en Viking worden vanaf september op een online platform aangeboden.

Stihl biedt vakhandelaars de mogelijkheid producten via het internet te verkopen. Bepaalde producten van Stihl en Viking worden  vanaf september op een online platform aangeboden.

Stihl, de producent van motorzagen en andere handgedragen motormachines houdt daarmee rekening met het groeiende belang van het internet. “De vakhandelaar blijft ook bij de online verkoop de enige directe partner van de eindklant”, benadrukt Bertram Kandziora, voorzitter van de bestuursraad van Stihl.

Online bestellen

De eindklant kan volgens Stihl het volledige assortiment van Stihl en Viking online reserveren en de bestelling vervolgens bij de handelaar afhalen of op laten sturen. Producten waarbij volgens de producent persoonlijk advies vereist is, kunnen alleen online gereserveerd worden en moeten bij de handelaar opgehaald worden.

Het gebruik van internet als informatie- en handelsplatform wint ook in de sector van de motorzagen aan belang. Tegelijkertijd houdt de juridische praktijk in Duitsland en de EU rekening met het gewijzigde koopgedrag van de klanten. Stihl zegt zich aan te passen aan die gewijzigde omstandigheden.

Foto: Stihl.be