Favoriet

Bedrijfsnieuws

Stemming Europese fabrikanten vrijwel ongewijzigd

De Europese mechanisatiesector is 2014 rustig begonnen. Het aantal nieuwe orders is gestegen met drie procent, dat is het grootste verschil ten opzichte van vorige maanden dezelfde maand in 2013.

De Europese mechanisatiesector  is 2014 rustig begonnen. Het aantal nieuwe orders is gestegen met drie procent, dat is het grootste verschil ten opzichte van vorige maanden dezelfde maand in 2013. Dat blijkt uit cijfers van de CEMA, de Europese brancheorganisatie voor de mechanisatiesector, die sinds 2008 maandelijks een enquête houdt onder 135 fabrikanten uit de sector in negen landen.

In januari verwachtte 35 procent van de Europese fabrikanten voor de komende zes maanden een omzetstijging. Deze maand is dat 37 procent, een licht positieve ontwikkeling. 42 procent denkt dat de omzet ongewijzigd blijft. 21 procent verwacht net als vorige maand een omzetdaling.

StemmingCEMA

De huidige stand van zaken is voor 53 procent van de fabrikanten bevredigend. Voor dertig procent is het zelfs zeer goed.  16 procent is niet gelukkig met hoe het nu gaat.

Voor het personeel in de mechanisatiesector ziet de toekomst er iets minder rooskleurig uit dan in de eerste maand van 2014. 25 procent van Europese fabrikanten denkt het tijdelijke personeelsbestand te verkleinen. Voor vaste werknemers is dat percentage zeven. Verreweg het grootste deel denkt niets te veranderen.

Personeel CEMA