Favoriet

Bedrijfsnieuws

Omzet Manitou zeven procent gedaald

Manitou, fabrikant van onder meer verreikers, heeft in 2013 zeven procent minder omzet behaald dan in 2012. Dat maakte het bedrijf op 10 maart bekend. Vooral de beëindiging van de samenwerking met Toyota is daar volgens de fabrikant debet aan.

manitouManitou, fabrikant van onder meer verreikers, heeft in 2013 zeven procent minder omzet behaald dan in 2012. Dat maakte het bedrijf op 10 maart bekend.  Vooral de beëindiging van de samenwerking met Toyota is daar volgens de fabrikant debet aan. De nettowinst van Manitou bedroeg in 2013 0,7 miljoen euro.

Manitou en Toyota zijn in 2012 na meer dan veertig jaar uit elkaar gaan omdat de nieuwe lijn vorkheftrucks van Manitou en de plannen van Toyota niet strookten. Volgens Manitou heeft dat geleid tot een omzetverlies van vier procent. Een deel van de omzetdaling wijdt de fabrikant aan de waardeverandering van de euro.

Vertrouwen in reputatie

Ook de sterker wordende concurrentie is volgens CEO van Manitou, Michel Denis, een oorzaak van de omzetdaling. “De aanpassingen aan de normen die gesteld worden aan de motoren hebben het ook niet makkelijker gemaakt.”

Denis denkt de trend te kunnen keren: “De inzet is hoog, maar ik ben er van overtuigd dat we op de goede weg zijn. Ons leiderschap, het vertrouwen van ons netwerk en klanten, de reputaties van onze machines en de motivatie van team Manitou zijn belangrijke zaken waarop we vertrouwen en waardoor we kunnen slagen.”