Favoriet

Bedrijfsnieuws

Erik Hogervorst Fedecom-voorzitter af

Erik Hogervorst stopt in november dit jaar als voorzitter van Fedecom, de brancheorganisatie voor de mechanisatiesector. Hij is dan 5 jaar lang voorzitter geweest, waarvan anderhalf jaar als voorzitter van de fusie-organisatie Fedecom.

Hogervorst heeft samen met het zeskoppige fusiebestuur de fusie tussen de toenmalige belangenbehartigers van fabrikanten en importeurs en dealerorganisaties voor elkaar gekregen.

Fedecoms Vice-voorzitter Jint van Dijk zegt dat de brancheorganisatie veel te danken heeft aan Hogervorst. “Hij was een drijvende kracht achter de fusie en is door zijn open, constructieve wijze van discussiëren en doen een plezierige bestuurder om mee samen te werken. Voor hem waren er geen vaststaande kaders waar niet aan getornd mocht worden en dat maakt dat de fusiegesprekken altijd in een positieve sfeer plaatsvonden.”

Het bestuur van Fedecom heeft Hogervorst nu kandidaat gesteld voor het voorzitterschap van Climmar, de Europese overkoepelende belangenorganisatie voor de landbouwmechanisatie. Van Dijk: “Wij gunnen de Europese dealers de bestuurlijke kwaliteiten van onze huidige voorzitter.”

Fedecom is nu op zoek naar een opvolger voor Hogervorst. Een profielschets staat binnenkort op de website van de brancheorganisatie.