Favoriet

Bedrijfsnieuws

Sri Lanka gaat Belarus trekkers assembleren

In Sri Lanka wordt een fabriek gebouwd waar trekkers van het merk Belarus worden geassembleerd. Dat meldt de Wit-Russische Telegraph Agency. Tijdens een expo in de commerciële hoofdstad van Sri Lanka, Colombo, hebben partners uit beide landen een akkoord bereikt.

In Sri Lanka wordt een fabriek gebouwd waar trekkers van het merk Belarus worden geassembleerd. Dat meldt de  Wit-Russische Telegraph Agency. Tijdens een expo in de commerciële hoofdstad van Sri Lanka, Colombo, hebben partners uit beide landen een akkoord bereikt.

De persdienst van de Bobruisk fabriek in Wit-Rusland, waar de Belarus trekkers gemaakt worden, meldt: “Het idee van dit project ontstond in augustus 2013 tijdens een bezoek van de president van Sri Lanka, Mahinda Rajapaska, aan Wit Rusland. Destijds is overeengekomen dat in de nieuwe fabriek voornamelijk ‘bouwpakketten’ uit de Bobriusk fabriek in elkaar gezet gaan worden.”

Trekkers voor rijstvelden en kleine bedrijven

Gedurende het verblijf van Rajapaska in Wit-Rusland is er gepraat over de technische specificaties van bepaalde trekkermodellen. Speciale aandacht is er toen besteed aan trekkers voor rijstvelden en kleine boerenbedrijven.

Het project lijkt al vruchten af te werpen, want de regering van Sri Lanka heeft bekend gemaakt dat het voornemend is de eerste trekkers af te nemen in het kader van het overheidsprogramma ter ontwikkeling van de agrarische sector.

(Foto: Belarus)