Favoriet

Bedrijfsnieuws

Reesink boos over sluiting Alternext

Royal Reesink, het moederbedrijf van Reesink Technische Handel en Kamps de Wild, is ‘onaangenaam verrast’ over de voorgenomen sluiting van Alternext Amsterdam.

Alternext is een onderdeel van Euronext en een beurs voor kleine en middengrote ondernemingen. Er gelden minder strenge regels voor ondermeer kwartaal rapportages. In Parijs telt Alternext, die gezien wordt als een ‘kraamkamer’, 184 deelnemende bedrijven, maar in Amsterdam zijn dat er slechts vier. Een daarvan is Royal Reesink. Het grote verschil tussen andere Europese beurzen is de berekening en de weging van de index.

Euronext heeft middels een persbericht vanochtend laten weten dat Alternext Amsterdam eind 2014 of zo snel mogelijk daarna sluit. Royal Reesink zegt niet bij dit besluit betrokken te zijn geweest. Het bedrijf vindt dat de belangen van Royal Reesink en haar beleggers onvoldoende zijn meegewogen in het besluit en verlangt een langere termijn om de alternatieven op een rij te zetten. Reesink gaat in overleg met Euronext en beurswaakhond AFM. Een alternatieve beursgang, bijvoorbeeld door te noteren op Euronext is echter duur. Het aandeel Reesink daalde met een euro nadat bekend werd dat Alternext zou worden gesloten.