Favoriet

Algemeen

Husqvarna bestaat 325 jaar

De Zweedse machinefabrikant Husqvarna viert dit jaar zijn indrukwekkende 325 jarig bestaan. Aanvankelijk maakte het bedrijf wapens, later maakte het onder meer naaimachines, houtkachels, fietsen, gasfornuizen en motorfietsen.

SVARTBILD 3HUS O FORSDe Zweedse machinefabrikant Husqvarna viert dit jaar zijn indrukwekkende 325 jarig bestaan.

De fabriek in het Zuid-Zweedse Huskvarna werd in 1689 opgestart als wapenfabriek. In de late jaren 1600 woedden er in Europa veel oorlogen en de wapenproductie in Zweden nam een enorme vlucht. Voor de productie van wapens was waterkracht nodig en daarom vestigde de fabriek zich naast de watervallen van Huskvarna.

Naarmate de behoefte aan wapens afnam, schakelde het bedrijf over op de productie van naaimachines, kachels, (motor)fietsen, gasfornuizen en magnetrons.

Kettingrem

In de tuin- en parksector is het bedrijf vooral bekend door zijn innovatieve kettingzagen en maaiers. Zo was de fabrikant de eerste die een automatische kettingrem op zijn kettingzagen monteerde. Ook wist Husqvarna met zijn motoruitlaattechnologie het geluidsniveau van de kettingzaag met de helft terug te brengen.

H955-0011