Favoriet

Bedrijfsnieuws

Omzet AGCO licht gedaald in eerste kwartaal

Landbouwmachinefabrikant AGCO heft in het eerste kwartaal van 2014 2,9 procent minder omzet behaald dan in dezelfde periode een jaar eerder. Met name in Azië daalde de omzet aanzienlijk.

Van 2,4 miljard in 2013 naar 2,3 miljard in 2014. Dat is een lichte daling en daarom is AGCO-voorzitter Martin Richenhagen gematigd positief. “We hebben goed gepresteerd in het eerste kwartaal met een relatief gelijke omzet in vergelijking met vorig jaar.”

Europese markt compenseert onderling

AGCO lijkt het in Azië zwaar te verduren te hebben. In vergelijking met het eerste kwartaal in 2013 is er in het eerste kwartaal van het huidige jaar een daling gemeten van 17 procent. Ook in Zuid-Amerika daalde de omzet, daar stond er -9 onder de streep.  In Noord-Amerika steeg de omzet vijf procent. In Europa/Afrika/Midden Oosten (EAME) steeg de omzet licht met 1 procent.

In Duitsland en Scandinavië beleefde AGCO een goed eerste kwartaal. De omzetstijging in die landen compenseert echter de mindere start van 2014 voor Frankrijk en, zoals AGCO het noemt in de kwartaalcijfers, andere Europese landen.