Favoriet

Bedrijfsnieuws

Valtra-import weer naar Achterveld

Mechan Groep haalt de import van Valtra-trekkers weer naar Achterveld. Dat zou beter passen binnen de nieuwe strategie van de Mechan Groep. Tegerlijkertijd zou de verhuizing de klanttevredenheid verhogen door een betere ondersteuning van de dealerorganisatie en concentratie van technische kennis.

ValtraMechan Groep haalt de import van Valtra-trekkers weer naar Achterveld. Dat zou beter passen binnen de nieuwe strategie van de Mechan Groep.

De vestiging van AgriTech, de huidige Valtra-importeur en Mechan Groep-dochter, in Steenwijk zal gesloten worden. Daarmee houdt het bedrijf ook op te bestaan. Ook de import van Dieci-verreikers en Celli-spitfrezen wordt stopgezet. Nevenimportschappen zouden namelijk niet passen bij de hernieuwde focus van de Mechan Groep op de merken van Agco.

Experience Centre

In Achterveld is ook De Vor gevestigd. De Nederlandse importeur van Fendt en Kubota. Om er voor te zorgen dat Valtra in Achterveld niet ondersneeuwt tussen deze trekkermerken opent de Mechan Groep er een nieuw Valtra Experience Centre. Volgens Ray Uiterwaal, directeur van de Mechan Groep, moet door deze wijzigingen meer synergie ontstaan. “Dat gaat ten goede komen van de merken en de dealers.” De verhuizing moet de klanttevredenheid verhogen door een betere ondersteuning van de dealerorganisatie en concentratie van technische kennis.

Geschiedenis herhaalt zich

Met deze wijziging lijkt de geschiedenis zich te herhalen. Zes jaar geleden, in 2008, toen de Mechan Groep de Valtra-import van Kuiken overnam, kwam de import van het Finse trekkermerk ook in Achterveld terecht. Twee jaar later verhuisde AgriTech naar Steenwijk omdat het zich daar beter kon profileren.