Favoriet

Algemeen

Sander Boom winnaar Boomkroonpad Carving Cup

Dolmar carver Sander Boom heeft met z’n houtsculptuur van een pauw twee eerste prijzen in de wacht gesleept tijdens de Boomkroonpad Carving Cup 2014. Naast de prijs van de vakjury heeft hij ook de publieksprijs gewonnen.

Op 3 en 4 mei hebben in totaal 28 houtcarvers gedurende twee dagen uit een robuuste boomstam een houtkunstwerk gemaakt. De winst bij het speedcarven ging naar teamgenoot en broer van Sander Boom, Rik Boom. Met zijn mus overtuigde hij de publieksjury, die bij dit onderdeel uit kinderen bestond.

Sander BoomDe Boomkroonpad Carving Cup vond dit jaar voor de zesde keer plaats in het bos bij het Drentse Drouwen. Met deelnemers uit Nederland, Noorwegen, Engeland en Duitsland was de concurrentie volgens de organisatie nog nooit zo groot. “De kwaliteit gaat ieder jaar omhoog, dus het wordt steeds moeilijker om te winnen. Alle carvers krijgen door de organisatie een boomstam toegewezen. Die variëren in lengte en dikte, maar ook in zijtakken en houtsoort. Daardoor zijn het kleine factoren die een groot verschil kunnen uitmaken”, vertelt Sander Boom. De jury heeft de beelden beoordeeld op techniek en gebruik van de kettingzaag, creativiteit en afwerking. Na afloop van de wedstrijd zijn alle kunstwerken verkocht.

In september 2013 vertoonde Sander Boom zijn kunsten op Groen Techniek Holland in Biddinghuizen. Tuin en Park Techniek was daarbij.

Gerelateerde artikelen