Favoriet

Bedrijven

John Deere zet minder om

De omzet van John Deere liep in het tweede kwartaal (februari t/m april) van het boekjaar 2013/14 met 9% terug. Bij de landbouwdivisie (inclusief tuin & park) was die daling 12%; de omzet bij de divisie bouw & bosbouw steeg daarentegen met 2%.

De omzet van John Deere liep in het tweede kwartaal (februari t/m april) van het boekjaar 2013/14 met 9% terug. Bij de landbouwdivisie (inclusief tuin & park) was die daling 12%; de omzet bij de divisie bouw & bosbouw steeg daarentegen met 2%.

Mechaman-4jun14-JD

Ondanks het enigszins tegenvallende tweede kwartaal houdt Samuel Allen als grote baas van John Deere voor het boekjaar als geheel vast aan het eerder voorspelde resultaat van 3,3 miljard euro bij een 4% lagere omzet. De verkopen blijven vooral in de akkerbouwsector en daarmee bij de grote trekkers en zelfrijders wat achter. In het thuisland de Verenigde Staten is er een opleving in de verkoop van lichte en middelgrote trekkers doordat het goed gaat in de melkveehouderij. Ook in Azie verwacht John Deere dit jaar een verkoopstijging.