Favoriet

Trekkers

New Holland, John Deere en Fendt populair bij loonwerkers

Op bijna een kwart van de Nederlandse loonwerkbedrijven, 24,5 procent om precies te zijn, is New Holland het belangrijkste tractormerk. John Deere staat op nummer twee. 22,2 procent van de loonwerkers noemt dat hun belangrijkste trekkermerk genoemd. Dat blijkt uit onderzoek van AgriDirect.

Op bijna een kwart van de Nederlandse loonwerkbedrijven, 24,5 procent om precies te zijn, is New Holland het belangrijkste tractormerk. John Deere staat op nummer twee. 22,2 procent van de loonwerkers noemt dat hun belangrijkste trekkermerk. Dat blijkt uit onderzoek van AgriDirect.

Het aandeel van New Holland daalde het afgelopen jaar overigens wel. Met 0,3 procent om precies te zijn. Dat kwam ten gunste van John Deere en Fendt. In 2012 noemde 21 procent John Deere nog als het meest belangrijke merk op hun bedrijf. Het aandeel van Fendt steeg van 18,2 naar 21 procent.

Verliezers onder de loonwerkers zijn Deutz-Fahr en Case IH. Het aandeel loonwerkers dat Deutz-Fahr als eerste trekkermerk op hun bedrijf noemde daalde van 7,8 naar 7,2 procent. Case IH daalde van 13,1 naar 10,4 procent.