Favoriet

Bedrijfsnieuws

Somberheid blijft bij fabrikanten

De business- index die brancheorganisatie Cema maandelijks maakt toont een voortzetting van de dalende trend die vier maanden geleden werd ingezet. Voor het eerst sinds tien jaar zijn er meer sombere fabrikanten dan positief gezinde.

Bedrijven in Duitsland blijken het meest positief.

Het eerste half jaar van 2014 lijkt lastig voor veel fabrikanten. De omzetverwachting is daardoor naar beneden bijgesteld. Maar voor de tweede helft van 2014 verwachten de meeste fabrikanten toch enige verbetering of misschien zelfs een evenaring van de omzet van 2013. Op dit moment verwacht 43 procent van de Europese fabrikanten een omzetdaling in de komende zes maanden. Slechts 18 procent voorziet een groei.

Voor het personeel in de mechanisatiesector lijkt er voorlopig geen vuiltje aan de lucht. 78 procent van de fabrikanten denkt niets te veranderen, 13 procent denkt het personeelsbestand in te korten en 9 procent voorziet een stijging. Voor het tijdelijke personeel ziet het er niet rooskleurig uit. Cema meldt dat maar liefst 48 procent van de Europese fabrikanten tijdelijk personeel de deur te wijzen.