Favoriet

Bedrijfsnieuws

Omzet Kramp Groep groeit in 2013

De technische groothandel Kramp Groep heeft het boekjaar 2013 afgesloten met een omzet van 616 miljoen. Dat meldt het bedrijf in het jaarverslag dat vandaag gepresenteerd wordt.

“In 2013 is de basis gelegd van een omzet die in 2017 rond de 1 miljard euro kan uitkomen”, vertelt Eddie Perdok, CEO van Kramp Groep.

Kramp Groep zegt in het jaar dat zijn twee technische groothandels Kramp en Grene fuseerden zeer tevreden terug te kijken. Met een omzetstijging van 4,6 procent ten opzichte van 2012 (589 miljoen) blijft de groei echter wel achter op de groeicijfers die de bedrijven voorgaande jaren realiseerden. Dat heeft volgens Kramp Groep met name te maken door de lange koude winter. De eerste vier maanden van 2014 beloven weer veel goeds, de omzet kwam in die periode boven de gestelde omzetgroei van 10 procent uit.

Distributie in Europa

In augustus 2013 bereikten Kramp (Varsseveld) en Grene (Skjern, Denemarken) overeenstemming over een fusie. Beide bedrijven werkten al samen en kenden met uitzondering van Polen geen geografische overlap. Kramp Groep levert onder de bedrijfsnamen Kramp en Grene dagelijks vanuit negen distributiecentra producten in vrijwel alle Europese landen. Het assortiment bestaat uit 700.000 onderdelen en accessoires. In totaal groeide het personeelsbestand bij de gecombineerde bedrijven met 150 tot bijna 2500 fte’s.

De omzet van Kramp Groep nam in 2013 met 27 miljoen euro toe van 589 miljoen naar 616 miljoen euro. De omzet in de landen waar Kramp actief is nam toe met € 33 miljoen, waarbij met name Duitsland en Frankrijk een belangrijk deel van de absolute omzetgroei realiseerden. De landen waarin Grene actief is lieten een daling van de omzet zien met € 6 miljoen, volgens Kramp Groep grotendeels als gevolg van de verkoop van een bedrijfsonderdeel.

In de eerste vier maanden presteerden Kramp en Grene beide ruim boven budget. Kramp Groep ligt op koers om over heel 2014 conform begroting een omzetgroei naar € 676 miljoen (+10 procent) te realiseren.