Favoriet

Bedrijfsnieuws

Forigo bij JJ Dabekausen

Importeursbedrijf JJ Dabekausen haalt een nieuwe speler op het gebied van bodembewerking naar Nederland. Op Agrotechniek Holland presenteert het bedrijf rotorkopeggen en frezen van de Italiaanse fabrikant Forigo.

20140722_Logo_Forigo_dabekausenJJ Dabekausen uit Echt (L) komt brengt een nieuwe speler op het gebied van bodembewerking naar Nederland. Op de ATH presenteert het bedrijf rotorkopeggen en frezen van Forigo.

Met de roodgekleurde Forigo-machines zal JJ Dabekausen zich richten op zowel de landbouw als het groot groen. Voor de landbouw zullen vooral de rotorkopeggen van belang zijn. In het grote groen zal de rol voor de frezen en omkeerfrezen groter zijn. JJ Dabekausen kent de Italiaanse firma Forigo al langer en heeft de laatste jaren al enkele machines in Nederland verkocht.

McConnel

JJ Dabekausen is vooral gespecialiseerd in machine voor onderhoud van groot groen. Belangrijke product in het gamma zijn de werktuigenarmen en radiografische bestuurde werktuigendragers van het Engelse McConnel en machines van Agrimaster.

JJ Dabekausen is de landbouw echter niet geheel vreemd. Het distribueert McConnel-mulchmaaiers voor vooral de Duitse markt en importeert tevens zaaimachines en cultivators van het Engelse Weaving. Voor Forigo was nog geen officieel kanaal in Nederland.