Favoriet

Bedrijven

Twaalf genomineerden voor Bronzen Sikkel ATH2014

De twaalf noviteiten die genomineerd zijn voor de AgroTechniek Holland innovatieprijs de Bronzen Sikkel zijn bekendgemaakt. Een vakjury bekeek bijna 80 inzendingen en beoordeelde in welke mate ze vernieuwend en onderscheidend zijn voor de toekomst van de agrarische sector.

De twaalf noviteiten die genomineerd zijn voor de AgroTechniek Holland innovatieprijs de Bronzen Sikkel zijn bekendgemaakt. Een vakjury bekeek bijna 80 inzendingen en beoordeelde in welke mate ze vernieuwend en onderscheidend zijn voor de toekomst van de agrarische sector. Op de eerste dag van de beurs wordt de winnaar van de Bronzen Sikkel 2014 bekendgemaakt.

De twaalf genomineerden zijn:

Adler – K750 modderschaaf voor veegmachine
Modderschaaf voor veegmachine met hydraulische bediening die modder los schaaft en daarna opveegt in opvangbak. Bekende technieken maar in de combinatie nieuw en uniek qua toepassing.

Beerepoot Stalinrichtingen BV – Combi-boxdek
Dit combi-boxdek biedt koeien achterin de ligplaats ligcomfort van diepstrooisel en voorin de continue bescherming van een matras tijdens het opstaan/gaan liggen, met als voordelen beperkter gebruik van strooisel, geen kuilvorming, bescherming tegen beton door comfortabele noppenmat en door afschot liggen koeien rechter en blijven ligplaatsen schoner. Zeer diervriendelijk.

Conver – Greenbot
Eerste zelfrijdende cabineloze tractor ter wereld met geavanceerde GPS-technologie die autonoom regelmatig terugkerende werkzaamheden uitvoert zonder chauffeur; een machine die de manier van werken en denken in de landbouw zoals we dat nu kennen ingrijpend zal veranderen.

Homburg Holland – Väderstad IPad bediening
Met deze IPad-besturing voor de Rapid A400-800S en Timpo 6-8 rijenzaaimachine kan de gebruiker zonder actieve internetverbinding op eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier kalibreren, bedienen, zijsporen aanleggen, zaad doseren en storingen opsporen en verhelpen.

JG Metaal – Elektrische selectiewagen
Een selectiewagen met elektrische rupsaandrijving, stoelverstelling en kiepbak. Een volledige dag selecteren met een uur opladen in de middagpauze is mogelijk , voorzien van limp home stand indien de accu’s leeg raken, cruisecontrol en bediening door joystick. De selectiewagen waar elke pootaardappelteler op zit te wachten qua arbeidscomfort.

John Deere – Organic Nutrient Management Manure Sensing
Nieuwe mogelijkheden om de mineralenbalans te optimaliseren en te sturen op plaatsspecifieke en exacte dosering, want de Manure Sensing optimaliseert nutriënten die toegediend worden via organische drijfmest en meet real time gehaltes aan nutriënten en droge stof in drijfmest middels NIRS-technologie.

Lely – Control
Applicatie voor mobiele apparaten die melkveehouders een nieuwe manier van besturen biedt waardoor ze Lely-stalproducten zoals de voerschuiver en mobiele stalreiniger met smartphone en bluetooth-verbinding gebruiksvriendelijk en op afstand kunnen beheren.

Van Ham – Multi Tool Trac
Elektrisch aangedreven werktuigdrager met range extender op basis van betrouwbare componenten met spoorbreedte verstelling en vijf volwaardige posities om alle gangbare werktuigen en gereedschappen te monteren. Unieke combinatie van een gangbare constructie met nieuwe inzichten en nieuwe technieken.

New Holland – Triple clean
Een zeefkast op de CX5000 en CX6000 Elevation serie die de reinigingscapaciteit van de maaidorser met 15% verbetert; hoe normale maaidorsers grotere capaciteiten kunnen behalen. Het graan wordt nagenoeg volledig gereinigd in de eerste 50 cm van de zeefkast, door extra cascade in het midden van de voorbereidingsbodem waar een extra luchtstoot grote hoeveelheden kaf en kort stro verwijdert voorafgaand aan de eindreiniging in de hoofdzeven.

Schuitemaker – Exacta 870 zodebemester met GPS-systeem
Deze graslandbemester kan zowel op GPS werken als manueel bediend worden en werkt met een RTK-signaal waardoor op 2 cm nauwkeurig bemest wordt, overlap vermeden wordt en de hoeveelheid mest die een gewas vraagt exact uitgebracht wordt. De 24 secties kunnen afgesloten worden (twee schijven per sectie); de rubberen afsluiters (voetjes) worden met perslucht afgesloten op GPS.

Vicon – Extra 332XF FlexiSwat Front schijvenmaaier met vijzel
Een front schijvenmaaier zonder kneuzer met een werkbreedte van 3.20 m die zowel op een zwad kan maaien (bijv. voor stalvoeren) maar ook breed kan afleggen (bijv. voor ruwvoederwinning). Kan ook met 750 tpm maaien waardoor brandstof wordt bespaard vanwege gereduceerd motortoerental.

Weidemann Nederland – Elektrische mini-shovel
Deze volledig elektrische mini-shovel is een doorontwikkeling van de 1160CX35 en zorgt voor een schoner milieu en significante besparing per draai uur en komt in aanmerking voor milieu investeringsaftrekregelingen.