Favoriet

Bedrijfsnieuws

Gert Jan de Geus nieuwe CEO OCI Nitrogen

Gert Jan de Geus is vanaf 1 oktober CEO van OCI Nitrogen en volgt daarmee Renso Zwiers op. Gert Jan de Geus was vanaf 2010 verantwoordelijk voor alle productieactiviteiten van OCI Nitrogen. Daarvoor was hij Director Operations van DSM Agro.

Renso Zwiers was vanaf de overname van DSM Agro en DSM Melamine door OCI in 2010 bestuurlijk verantwoordelijk. Hij gaat zich als Chief Operating Officer volledig richten op de verdere groei van OCI Fertilizer & Chemicals Group, waar OCI Nitrogen deel van uit maakt. Met productielocaties in de Verenigde Staten, Egypte, Algerije, Nederland en China is de groep een van de grootste stikstofhoudende kunstmest producenten en de grootste methanol producent in de Verenigde Staten. Een groot deel van de staf opereert vanuit de vestiging in Geleen.

De focus voor OCI Nitrogen komt de komende jaren te liggen op het nog verder optimaliseren van de productielocaties en het optimaal bedienen van klanten middels een efficiĆ«nte distributie. OCI Nitrogen is in Europa een van de grootste producenten van stikstofhoudende kunstmest. Het hoofdkantoor van OCI Nitrogen is gevestigd in Geleen en de productielocaties zijn gevestigd in Nederland en China. OCI Nitrogen is onderdeel OCI, een onderneming met 72.000 medewerkers in 35 landen. OCI Fertilizers – waar OCI Nitrogen deel van uit maakt – is wereldwijd producent van stikstofhoudende meststoffen met productielocaties in de Verenigde Staten, Nederland, Egypte, Algerije en China. De productiecapaciteit bedraagt circa 7 miljoen ton.