Favoriet

Bedrijfsnieuws

Kees van der Spek Tuinmachines importeur Kaaz

Het in Stolwijk gevestigde bedrijf Kees van der Spek Tuinmachines gaat de Japanse Kaaz-producten in Nederland distribueren. Kaaz bouwt loopmaaiers, maar ook bosmaaiers, bladblazers, heggenscharen en een multi-tool.

Voorheen werd Kaaz geïmporteerd door Intertool uit Emmeloord, dat bedrijf ging in 2010 failliet. Kees van der Spek Tuinmachines zal de Kaaz-producten via de Belgische importeur Bemak betrekken. In samenwerking met Bemak distribueert Kees van der Spek Tuinmachines ook Efco-machines. Kees van der Spek Tuinmachines is één van de hoofdverdelers in Nederland.

De nieuwe distributeur zal ook onderdelen van oude Kaaz-machines leveren. Courante onderdelen zijn voorradig. Minder courante onderdelen worden versneld geleverd vanuit Japan.

Loopmaaier

Sjoerd van der Spek laat namens de kersverse distributeur weten vooral veel van de Kaaz-loopmaaiers te verwachten. Op het kleinste model na hebben de maaiers maaibreedtes van 53 centimeter en Honda GXV160-motoren die zich kenmerken door een cardanaandrijving en mesremkoppeling. Standaard heeft de maaier een ventilator die de vangprestaties moet verbeteren.

Van der Spek spreekt van hoogwaardige kwaliteit, vergelijkbaar met machines van Etesia, John Deere en Toro, voor een scherpere prijs. De 53 centimeter brede Kaaz is er vanaf 1.152,90 exclusief btw. Wil je hem met aluminium velgen, dan kom je op 1.198,35 euro exclusief btw uit.