Favoriet

Bedrijfsnieuws

APH Noord is geen Dewulf-dealer meer

APH Noord is niet langer dealer van Dewulf-aardappel- en worteloogstmachines. Dat meldt het bedrijf op zijn website en wordt bevestigd door Dewulf-topman Karel Decramer.

Welke dealerbedrijven straks wel Dewulf- en Miedema-machines gaan verkopen, wil Decramer nog niet zeggen. Komende maandagavond worden de dealers formeel op de hoogte gebracht.

Het besluit van Dewulf hakt er behoorlijk in bij APH Noord. Op de website schrijft het bedrijf dat hiermee ‘het toekomstperspectief van een gezonde onderneming en een voor de Nederlandse mechanisatiesector unieke samenwerkingsformule is afgenomen’. Een toelichting op de toch wat dramatisch klinkende opmerking wil het bedrijf niet geven.

Aangesteld

Dewulf wil na de overname van Miedema in Nederland met circa vijftien dealers verspreid over het land verder. Een aantal bedrijven heeft inmiddels via hun websites aangekondigd te zijn aangesteld als Dewulf-Miedema-dealer.

Het gaat onder meer om Rovadi in Ysselsteyn, Voets met vestigingen in Hazerswoude, Hoofddorp en Middenmeer, Robertus Mechanisatie in Tweede Exloërmond, Naaktgeboren in Tollebeek en gebr. Weststrate met vestigingen in Krabbendijke, Goes en Koudekerke. Opmerkelijk in dat rijtje zijn ook Peterse Mechanisatie in Uithuizen M.B. Tol in Slochteren, beide bedrijven zijn servicepartner van APH Noord.