Favoriet

Bedrijfsnieuws

Topcon neemt Digi-Star over

De fabrikant Topcon neemt het eveneens Amerikaanse Digi-Star over. Topcon is fabrikant van hard- en software voor de precisielandbouw. Digi-Star kennen we in Nederland vooral van weegcomputers voor voermengwagens en het bijbehorende voermanagementprogramma.

Naast de weegcomputers heeft Digi-Star ook weegcomputers voor vee en zaai- en pootmachines in het pakket. Verder horen onder meer een drogestofmeter, opbrengstmeting voor oogstmachines en een mobiel laboratorium voor voederwaarde-analyse tot het gamma.

Digi-Star heeft naast de vestiging in Amerika, vestigingen in Nederland en Engeland. De tweede verwierf Digi-Star door de overname van RDS-Technology in 2012. Dat bedrijf had vergelijkbare activiteiten. Bij Digi-Star werken 220 mensen. Topcon Positioning Group heeft ruim 2.000 medewerkers waarvan er zo’n 600 werken voor de agrarische divisie.

Topcon Positioning Group is gevestigd in de Amerikaanse staat Californië. Het Europese hoofdkantoor van Topcon zetelt in Capelle aan de IJssel. Naast de landbouw is het actief in producten voor de landmeting en constructie. Topcon nam onlangs ook het Duitse Wachendorff Elektronik over, een fabrikant van cabineconsoles.