Favoriet

Bedrijfsnieuws

CNH Industrial zet hoog in op recycling

Ruim 195 miljoen dollar heeft CNH Industrial vorig jaar bespaard op milieumaatregelen. Dat meldt het bedrijf in het sustainability report 2014. Met name het terugdringen van de hoeveelheid afval en verspilling in fabrieken heeft aan de besparing bijgedragen.

cnh-industrialRuim 195 miljoen dollar heeft CNH Industrial vorig jaar bespaard op milieumaatregelen. Dat meldt het bedrijf in het sustainability report 2014. Met name het terugdringen van de hoeveelheid afval en verspilling in fabrieken heeft aan de besparing bijgedragen.

Het terugdringen van de hoeveelheid afval is het gevolg van het zogenoemde Zero Waste beleid wat het Italiaanse bedrijf hanteert. Door dat beleid komt er geen afval meer op de vuilstort, maar wordt het gerecycled of naar energiecentrales gebracht. In het duurzaamheidrapport meldt CNH Industrial dat het de hoeveelheid afval dat naar de stortplaats moest met 83 procent gedaald is.

Watergebruik sterk gedaald

CNH Industrial heeft in 2014 bij haar fabrieken wereldwijd zo’n 56 miljoen euro uitgegeven aan milieumaatregelen. Volgens het duurzaamheidrapport heeft dat geleid tot een lager waterverbruik. In vergelijking met 2009 was het watergebruik per uur productie 57 procent lager in 2014.

Uit het duurzaamheidrapport is af te leiden dat CNH Industrial in 2016 5 tot 10 procent van de reserveonderdelen voor de verkoop uit gerecycled materiaal moet bestaan.