Favoriet

Bedrijfsnieuws

AVR breidt productielocatie uit

De Belgische rooierfabrikant AVR breidt de productielocatie in Roeselare uit. Dat laat het bedrijf op haar website weten. Afgelopen week werd de eerste steen gelegd. Naar verwachting zal de nieuwe locatie in het voorjaar van 2016 klaar zijn.

Reden voor het uitbreiden van de productiefaciliteiten is volgens AVR de groeiende vraag naar machines. Achter de huidige gebouwen van 20.000 vierkante meter komt een fabriekshal ter grootte van 10.000 vierkante meter.

In het voorjaar van 2016 zou de nieuwe hal operationeel zijn. De volledige productie van de getrokken aardappelrooiers verhuist dan naar de nieuwe hal. In de huidige hal krijgt de productie van de pootmachines en de zelfrijdende aardappelrooiers meer ruimte. “Gezien de toenemende verkoop, zijn onze bestaande productiefaciliteiten te krap geworden om efficiënt te blijven produceren. Meer ruimte betekent een betere organisatie, minder transport, meer structuur in de productielijn en meer ruimte om afgewerkte machines netjes te stallen. Dit alles in het voordeel voor de klant. Onze levertijden worden strakker zodat we tijdig blijven leveren, ook bij een hogere productie” vertelt Stefan Top, algemeen directeur van AVR.