Favoriet

Bedrijfsnieuws

Kramp ziet omzet stijgen

De Kramp Groep is blij met de resultaten over 2014. De omzet van het bedrijf steeg naar 668 miljoen euro. In 2014 werden Kramp en het in 2013 gekochte Grene samengevoegd. Daarnaast werd ingezet op efficiëntie en synergie. De resultaten daarvan zijn positief, zo geeft de directie aan.

De Kramp Groep is blij met 2014. De omzet van het bedrijf steeg naar 668 miljoen euro. In 2014 werden Kramp en het in 2013 gekochte Grene samengevoegd. Daarnaast werd ingezet op efficiëntie en synergie. De resultaten daarvan zijn positief, zo geeft de directie aan.

“2014 is een goed jaar geweest voor Kramp Groep. We zijn over de hele linie efficiënter gaan werken, waardoor de resultaten in alle opzichten beter zijn”, aldus Eddie Perdok, CEO van Kramp Groep. Perdok is vooral blij met de samenwerking die Kramp heeft met trekkerfabrikanten Agco en Same Deutz-Fahr. “Als partners vullen we elkaar aan en gezamenlijk kunnen we een compleet pakket bieden. Dergelijke partnerschappen willen we in de toekomst ook met andere fabrikanten afsluiten.”

Meer omzet

De omzet en het marktaandeel van Kramp groeide in alle landen waar de onderneming aanwezig is. Vooral Spanje, Portugal, Italië, Tsjechië, Slowakije en Hongarije, waar Kramp sinds kort actief is, doet het land het goed. Maar ook in Frankrijk, Polen en Rusland steeg zowel de omzet als het marktaandeel.

Vooruitzichten

Kramp verwacht ook dat 2015 een goed jaar wordt. In het eerste kwartaal ontwikkelde de omzet zich volgens begroting, zo laat het bedrijf weten. Naar verwachting komt de omzet over 2015 uit op 720 miljoen euro. In 2014 voegde Kramp het assortiment van Kramp en Grene samen. Het bedrijf verwacht dat de resultaten daarvan in 2015 zichtbaar worden.