Favoriet

Bedrijfsnieuws

Mitas sleept order binnen van CNH Industrial

Mitas Noord-Amerika heeft een voor de bandenfabrikant belangrijke overeenkomst getekend met CNH Industrial. Het mag namelijk banden leveren aan de fabriek van CNH Industrial in het Canadese Saskatoon.

Mitas Noord-Amerika heeft een, voor de bandenfabrikant, belangrijke overeenkomst getekend met CNH Industrial. Het mag namelijk banden leveren aan de fabriek van CNH Industrial in het Canadese Saskatoon.

In de lange termijn overeenkomst is vastgelegd dat Mitas banden levert voor de nieuwe Air Cart zaaimachines die CNH in Canada bouwt. Mitas levert de banden en de bijbehorende GKN velgen vanuit haar eigen fabriek in Charles City in de Amerikaanse staat Iowa. Het gaat om zes verschillende type banden en acht maten. “Afhankelijk van de huidige en toekomstige marktomstandigheden, hebben we het over de levering van duizenden banden aan de CNHI fabriek in Saskatoon”, zegt Gregory Gilland, die als directeur verantwoordelijk is voor het leveren van de eerste montage. En er zit meer in de pijplijn als je Gilland mag geloven. “We zijn de diversificatie van onze portfolio met CNHI aan het doornemen om onze banden ook in te zetten op andere voertuigen dan alleen trekkers en combines, waardoor we ook op die voertuigen verschil in prestatie kunnen genereren.”