Favoriet

Bedrijfsnieuws

SDF kijkt positief terug op 2014

De Italiaanse trekker- en machinefabrikant Same Deutz-Fahr heeft in 2014 een omzet gerealiseerd van 1,2 miljard euro. Dat is ongeveer hetzelfde als een jaar eerder.

De Italiaanse trekker- en machinefabrikant Same Deutz-Fahr heeft in 2014 een omzet gerealiseerd van 1,2 miljard euro. Dat is ongeveer hetzelfde als een jaar eerder. 

Dat meldt het concern in een persverklaring. SDF, dat onder meer Deutz-Fahr- en Same-trekkers bouwt, beoordeelt de cijfers als ‘positief’. Topman Lodovico Bussolati: “We zijn erin geslaagd de omzet en winstgevendheid op koers te houden ondanks de dalende Europese markt.”

Het geconsolideerde netto resultaat over 2014 bedraagt 40 miljoen euro, 20 miljoen minder dan in 2013. Daarbij past de opmerking dat 18 miljoen van het netto resultaat in 2013 een gevolg was van de verkoop van aandelen in Deutz AG. 

Joint venture

De investeringen groeiden van 67,3 miljoen euro in 2013 naar 97,5 miljoen euro vorig jaar. Het concern investeerde vooral in uitbreiding en vernieuwing van het assortiment en in een Chinese joint venuture.