Favoriet

Bedrijfsnieuws

John Deere ziet winst fors dalen

John Deere heeft in het eerste kwartaal van 2015 30 procent minder winst geboekt dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Onder de streep staat momenteel 690,5 miljoen dollar. De omzet kwam uit op omgerekend 7,5 miljard euro, een daling van 18 procent. Dat meldt John Deere in de gisteren gepubliceerde kwartaalcijfers.

John Deere heeft in het eerste kwartaal van 2015 30 procent minder winst geboekt dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Onder de streep staat momenteel 690,5 miljoen dollar. De omzet kwam uit op omgerekend 7,5 miljard euro, een daling van 18 procent. Dat meldt John Deere in de gisteren gepubliceerde kwartaalcijfers

De oorzaak van de dalingen moet volgens John Deere gezocht worden bij de tegenvallende verkoop van machines in de Europese Unie. De lagere gewasprijzen en melkprijzen zijn daar, zo meldt de fabrikant, debet aan. John Deere verwacht dat aan het eind van 2015 de totale verkoop van trekkers en machines zo’n 10 procent lager is dan aan het eind van 2014.

Zuid-Amerika

Niet alleen in de Europese Unie, maar ook in Zuid-Amerika is de verkoop van John Deere-machines flink gedaald, volgens de fabrikant zo’n 20 procent. Dat heeft vooral te maken met de economische onzekerheid. Hoe de situatie daar zich gaat ontwikkelen, wordt niet gemeld.