Favoriet

Bedrijfsnieuws

Yanmar sponsort Almere City Stadion

Yanmar Europe is voor de komende vier jaar de sponsor van het Almere City stdion in Almere. Het stadion gaat dan ook de naam Yanmar stadion dragen.

Yanmar Europe is voor de komende vier jaar de sponsor van het Almere City stdion in Almere. Het stadion gaat dan ook de naam Yanmar-stadion dragen.

“Wij  steunen  Almere  City  FC  omdat  het  aansluit  bij  onze  passie  voor  voetbal”,  zegt Peter Aarsen, president van Yanmar Europe. “Bovendien vertegenwoordigt Almere City de stad waar Yanmar Europe zelf al 25 jaar actief is. Deze club is meer dan voetbal. Het draait om passie, competitiedrang en zaken doen op een laagdrempelige manier. Ook dat past bij Yanmar.” Almere City FC is in 2005 toegetreden tot het betaald voetbal en werd tiende in de Jupiler League. Het stadion had al eerder een sponsor. Tot en met het seizoen 2012-2013 droeg het de naam Mitsubishi Forkliftstadion, maar het sponsorcontract met Mitsubishi Caterpillar werd niet verlengd.

Eigen voetbalclub

Yanmar heeft wat met sport. Zo heeft de fabrikant van dieselmotoren in thuisland Japan een eigen voetbalclub; Cerezo Osaka. Een club die op het een-na-hoogste niveau in Japan speelt. Daarnaast is Yanmar als ook sponsor van Manchester United, de AFC Champions League (de Aziatische Champions League), de New York Red Bulls, de Vietnamese nationale ploeg, Oracle Team USA en voetballer Shinji Kagawa.