Favoriet

Bedrijfsnieuws

Winst John Deere fors gedaald

Landbouwmachinefabrikant John Deere kampt met de geringe vraag naar machines. In het vierde kwartaal van het boekjaar kwam de winst uit op 351,2 miljoen dollar (331,5 miljoen euro). Dit is bijna een halvering ten opzichte van de winst van vorig jaar.

Landbouwmachinefabrikant John Deere kampt met de geringe vraag naar machines. In het vierde kwartaal van het boekjaar, dat liep tot 1 november, kwam de winst uit op 351,2 miljoen dollar (331,5 miljoen euro). Dit is bijna een halvering ten opzichte van de winst van vorig jaar.

Over het jaar 2015 komt de winst uit op 1,9 miljard dollar. In 2014 stond dit bedrag nog op 3,2 miljard dollar. De omzet viel met 26 miljard dollar 20 procent lager uit. Dat blijkt uit cijfers die de fabrikant woensdag openbaarde. Desondanks viel de winst hoger uit dan waar analisten rekening mee hielden. Ook de fabrikant zelf verwachtte een tegenvallende winstopbrengst. Na het derde kwartaal verlaagde de Amerikaanse machinebouwer de winstvoorspelling van 1,9 naar 1,8 miljard dollar.

Verwachtingen

John Deere kijkt somber naar komend jaar. Voor het lopende boekjaar verwacht de fabrikant een winst van 1,4 miljard neer te zetten. Daarbij verwachten ze dat de omzet 7 procent lager komt te liggen dan afgelopen boekjaar.