De Belgische machinefabrikant Joskin komt niet naar Agribex. Dat meldt De Loonwerker. Reden voor de afmelding zouden de economische situatie in de sector en de terreurdreiging zijn.

Het familiebedrijf heeft volgens De Loonwerker lange tijd gesproken en uiteindelijk besloten niet naar de beurs, die plaatsvindt van 8 tot en met 13 december, te gaan. Voor zover bekend is Joskin het enige bedrijf dat niet naar Agribex door de gevolgen van de terreurdreiging.

Naar aanleiding van de terreurdreiging had Fedagrim, de organisator van Agribex, zich voorgenomen om een extra persbriefing te organiseren rond dit onderwerp. Daarover zegt Fedagrim nu: “Aangezien het onderwerp grotendeels bekend is en er momenteel geen acute nood is om hierover te berichten en om niet meer druk op uw agenda te leggen, annuleren wij deze persbriefing. Er zijn ook geen annulaties die het gevolg zijn van de terreurdreiging. Geruchten in die zin zijn uit de lucht gegrepen. De exposanten die zich eerder geëngageerd hebben, zullen aanwezig zijn. De annulatie heeft dus puur te maken met respect voor jullie agenda, het feit dat jullie de dossiers afgesloten hebben en berichten in die zin al in vorige edities zijn opgenomen.”

Fedagrim benadrukt dat de beurs plaatsvindt zoals gepland.