Favoriet

Bedrijfsnieuws

Cor Kramer country manager John Deere Nederland

Cor Kramer is de nieuwe country manager van John Deere Nederland. Vanaf 1 januari neemt hij die functie over van Roland Forster. Forster vertrekt naar Zitserland waar hij bij John Deere International in Schaffhausen hij de functie Branch Dealer Development Manager krijgt.

Kramer moet het Nederlandse marketing- en verkoopkantoor in Horst gaan leiden. Tegelijkertijd moet hij de dealerorganisatie verder verbeteren en ervoor zorgen dat het John Deere marktaandeel verder stijgt, zo laat de landbouwmachinefabrikant weten.

Nederland

De in Nederland geboren Kramer verhuisde met zijn familie naar Canada waar hij studeerde aan de Universiteit van Guelph. In 2005 behaalde hij zijn Executive MBA in Food & Agribusiness aan de universiteiten van Wageningen en Purdue en werkt een jaar op het gemengde landbouwbedrijf van zijn familie in de Canadese provincie Ontario.

Dealer Development manager

Daarna werd Kramer productmanager voor veevoedingsspecialist Alltech en trad in 2007 in dienst bij John Deere International. Eerst als Project Coordinator Africa Business Council, vervolgens werd hij Manager Strategic Growth Projects and Territory Manager Balkans. In 2013 startte hij als Region 2 Dealer Development Manager Sales. ‘Kramers kwaliteiten, zijn achtergrond en zijn bekendheid met de Nederlandse agrarische sector maken hem tot een geschikt persoon voor deze functie’, schrijft John Deere in een persbericht.