Favoriet

Bedrijfsnieuws

Agrimec en Abemec volledig eigendom van BayWa AG

Agrimec/Abemec Koninklijke Agrifirm Group en BayWa AG hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van het 51 procent belang van Agrifirm in Agrimec. Dat meldt Agrifirm. Met de verkoop wordt BayWa volledig eigenaar van Agrimec en daarmee van het dochterbedrijf Abemec.

Agrimec/Abemec Koninklijke Agrifirm Group en BayWa AG hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van het 51 procent belang van Agrifirm in Agrimec. Dat meldt Agrifirm. In 2014 verkreeg BayWa 49 procent van de aandelen van Agrimec. Met de verkoop wordt BayWa volledig eigenaar van Agrimec en daarmee van het dochterbedrijf Abemec.

De verkoop van Agrimec/Abemec is volgens Agrifirm in lijn met de strategie van het bedrijf, die zich richt op het versterken en uitbreiden van de kernactiviteiten in de diervoeders en akker- en tuinbouw.

Landbouwmechanisatie

Met de overname versterkt het Duitse BayWa haar marktpositie in de kernactiviteit van landbouwmechanisatiebedrijven. Voor Agrimec/Abemec biedt de nieuwe moedermaatschappij meer kennis en synergievoordelen, die ten gunste komen van de klanten, zo meldt Agrifirm.

Trekkers en machines

Abemec is een zelf importerende dealer van trekkers, machines en landbouwwerktuigen in Nederland met ruim 200 medewerkers. Specialisme van Abemec is landbouwmechanisatie en loonwerkbedrijven. Het bedrijf importeert diverse trekkermerken, waaronder Fendt.

De overeenstemming is onder meer onder voorbehoud van de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten. Het afronden van de verkoop wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2016.