Favoriet

Bedrijfsnieuws

Argi nieuwe importeur van Landini en McCormick

Argi, het bedrijf van oud-Vormec en Agritech directeur Gerard Zweers, is de nieuwe importeur van de trekkermerken Landini en McCormick in Benelux. Dat heeft de Italiaanse trekkerfabrikant Argo bekend gemaakt.

Argi, het bedrijf van oud-Vormec en Agritech directeur Gerard Zweers, is de nieuwe importeur van de trekkermerken Landini en McCormick in Benelux. Dat maakt de Italiaanse trekkerfabrikant Argo bekend.

De stap is opmerkelijk. Zweers leidde tot februari 2014 Agritech dat eerder nog Vormec heette. Een onderneming van de Mechan Groep. Dat bedrijf was tot april 2011 verantwoordelijk voor Landini en McCormick in Nederland. In dat jaar nam Louis Nagel de import van beide merken over, na ruzies over de garantieafwikkeling. Nagel raakte de trekkermerken van Argo in januari dit jaar kwijt.

Dieci

Zweers ging na zijn ontslag bij de Mechan Groep zelfstandig in Didam onder de naam Argi verder. Hij importeert nu onder andere spitmachines van Celli en zaaimachines van Agricola. Het importschap van Dieci verreikers verloor hij – wederom opmerkelijk – eind vorig jaar aan… Nagel.

Dealermanagement

McCormick en Landini-dealers kunnen nu voor onderdelen bij Argi terecht. Volgens Argo is het aanstellen van Argi als importeur van Landini en McCormick de eerste stap in het vernieuwde dealermanagent in de Benelux. Welke stappen nog meer volgen geeft Argo niet aan. Dat het bedrijf het dealernetwerk wil professionaliseren is echter overduidelijk.