Favoriet

Algemeen

Werktuigfabrikanten voorzien sterke verkoopgroei in Afrika

Werktuigfabrikanten verwachten dat de verkopen naar het Afrikaanse continent de komende jaren flink zullen toenemen. Dat blijkt uit een onderzoek onder 171 trekker- en machinefabrikanten uit zestien landen.

Bijna de helft van de ondervraagden (43 procent) vindt het Afrikaanse continent nu al ‘erg belangrijk’ tot ‘absoluut noodzakelijk’ voor het reilen en zeilen van het bedrijf. Anderen verwachten door de sterk groeiende bevolking vooral de komende jaren een flinke groei in Afrika te realiseren. Drie van de vier ondervraagden dicht het continent over vijf tot vijftien jaar een ‘erg sterk marktpotentieel’ toe.

Hobbels

Ondanks de hoge verwachtingen stuiten de fabrikanten in Afrika nog wel op de nodige hobbels, blijkt uit de enquĂȘte. Zo is de politiek en het banksysteem op het continent nog niet altijd even betrouwbaar. Ook missen de fabrikanten technologiecentra en voorbeeldbedrijven waar de fabrikanten hun machines onder de aandacht van kopers kunnen brengen.

Nauwe samenwerkingsverbanden tussen politiek, boeren en fabrikanten zouden de grootste hobbels moeten gladstrijken.

Het onderzoek is uitgevoerd door de Agrievolution Alliance, een mondiaal netwerk van landbouwmachinefabrikanten en is ondersteund door de Europese koepelorganisatie van werktuigfabrikanten Cema en de Wereldbank.