Favoriet

Achtergrond

Eenvijfde bloembollentelers wil uitbreiden

Eenvijfde van de Nederlandse bloembollentelers wil uitbreiden. Dat blijkt uit de jaarlijkse Bloembollenscanner van marktonderzoeksbureau AgriDirect. Het is voor het derde jaar op rij dat de uitbreidingsplannen in de bloembollensector toenemen.

Eenvijfde van de Nederlandse bloembollentelers wil uitbreiden. Dat blijkt uit de jaarlijkse Bloembollenscanner van marktonderzoeksbureau AgriDirect. Het is voor het derde jaar op rij dat de uitbreidingsplannen in de bloembollensector toenemen.

Uit de telefonische enquête onder 850 bloembollentelers blijkt dat 6,5 procent van de telers het bedrijf wil stopzetten of afbouwen. Bij dezelfde meting vorig jaar was dit nog 8,3 procent.

Areaal is stabiel

De uitkomsten van de scanner worden bevestigd door de Koningklijke Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB). De vereniging constateert dat het areaal met 20.000 hectare bloembollen al jaren stabiel is. Aangezien er elk jaar bedrijven stoppen, kan het niet anders zijn dan dan de huidige bedrijven uitbreiden. Het gemiddelde areaal per bedrijf is de afgelopen jaren gestegen van 8 naar 16 hectare.