Favoriet

Bedrijfsnieuws

Louis Nagel stopt

Louis Nagel stopt met alle activiteiten. Dat meldt het bedrijf. Dat besluit is genomen nadat de handelsrelatie met Argo en daarmee het importeurschap van Landini en McCormick beëindigd werd.

Louis Nagel stopt met alle activiteiten. Dat meldt het bedrijf woensdagavond. Dat besluit is genomen nadat de handelsrelatie met Argo Tractors en daarmee het importeurschap van Landini en McCormick beëindigd werd.

Na 140 jaar houdt Louis Nagel op te bestaan. Met name met de trekkers van John Deere heeft het bedrijf naam gemaakt. Vijf jaar geleden, in 2011, is Nagel het importeurschap van John Deere kwijt geraakt. Met onder meer Landini en McCormick heeft Louis Nagel een nieuwe start gemaakt.

Scenario’s

Er zijn, zo meldt Louis Nagel, diverse scenario’s bekeken om met de overgebleven merken door te gaan. Het bedrijf is tot de conclusie gekomen dat in de huidige markt voortzetting van de activiteiten economisch niet haalbaar is.

Met de fabrikanten van de merken die Nagel voerde wordt gezocht naar een goede structuur om verder te gaan zonder Louis Nagel. Over de distributierechten van de merken die Louis Nagel vertegenwoordigt in de Benelux, worden later mededelingen gedaan.