Favoriet

Bedrijfsnieuws

AGTA: Award met branchebrede ambities

Na twee geslaagde edities van de verkiezing van Beste LMB, het beste landbouwmechanisatiebedrijf van Nederland, is de tijd rijp voor een verdieping en een verbreding van de verkiezing. Daarmee wil de organisatie de uitstraling van de techniekbranche voor agro, groenbeheer en interne bedrijfslogistiek vergroten. De Agro Groen Techniek Award (AGTA) moet die ambities waar gaan maken.

AGTA

Na een grondige evaluatie vinden de organisatoren Fedecom, PTC+ en AgriMedia dat de verkiezing ook buiten de landbouwmechanisatie gedragen moet worden. Dat begint met de nieuwe naam Agro Groen Techniek Award (AGTA) voor agro, groenbeheer en interne bedrijfslogistiek. Een groter en breder podium betekent niet alleen meer draagvlak bij dealers/mechanisatiebedrijven, maar ook bij fabrikanten én importeurs, de drie primaire doelgroepen van de organiserende bedrijven. De koerswijziging moet eveneens leiden tot een grotere respons uit de techniekbranche en een betere uitstraling naar sponsoren en stakeholders.

Meer dan verkiezing beste mechanisatiebedrijf

Nieuw dit jaar is dat de Agro Groen Techniek Award zich niet meer beperkt tot de verkiezing van het beste mechanisatiebedrijf. Ook de fabrikanten en importeurs die zich onderscheiden door bijzondere prestaties komen in aanmerking voor een AGTA. De winnaars van de twee rubrieken worden gekozen door een onafhankelijke vakjury, waarbij het publiek ook een stem heeft. Tijdens een feestelijk happening op de Agro Techniek Holland (ATH) vindt de uitreiking van beide awards plaats. Hiertoe wordt samengewerkt met de beursorganisatie die de Bronzen Sikkel en het Gouden Klavertje Vier toekent; deze prijzen worden uitgereikt voor de meest in het oog springende product-innovaties op de respectievelijke beurzen ATH en de Groen Techniek Holland (GTH). Daarnaast wil de AGTA-organisatie ook een award in het leven roepen voor de meest invloedrijke persoon in de mechanisatie. De mechanisatieman of -vrouw van het jaar dus. Die prijs wordt dit jaar echter nog niet uitgereikt.

Aanmelden AGTA t/m 16 mei

Anders dan in voorgaande jaren kan elk mechanisatiebedrijf zichzelf aanmelden. Dit geldt voor alle bedrijven die op mechanisatiegebied product- en/of dienstverlenend zijn aan loonwerkbedrijven en/of agrarische bedrijven. Gezocht wordt naar het bedrijf dat zich op één of meer van de vier onderstaande ondernemingskenmerken écht onderscheidt:
• Product(en) of dienst(en)
• Promotie en presentatie (marketing)
• Personeel en organisatie
• Financieel rendement

Aanmelden kan tot en met 16 mei 2016 via www.agta.nl. De AGTA award wordt uitgereikt tijdens de vakbeurs AgroTechniek Holland van 7 tot en met 10 september 2016. AGTA is een initiatief van brancheorganisatie Fedecom, expertisecentrum PTC+ en uitgever AgriMedia en wordt mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsors Hella, Kramp en Total Agri.