Favoriet

Bedrijfsnieuws

Baywa en Claas samen aan de gang in Canada

Baywa start vestigingen in de Canadese provincie Alberta met als hoofddoel de verkoop van Claas-machines. In de loop van dit jaar zal Baywa de eerste vestiging openen, de verwachting is dat er meer volgen. Daaraan voorafgaand zal Claas ook een onderdelen- en logistiekcentrum openen in Alberta.

Eerder opende Claas een onderdelen- en logistiekcentrum in de plaats Regina in de provincie Saskatchewan, de provincie ten oosten van Alberta. Met deze stappen wil BayWa het bedrijf verder internationaliseren. Het is naast Europa namelijk ook actief in Nieuw Zeeland en de USA, maar dan in andere werkvelden.

Baywa ziet goede kansen met Claas in Canada, omdat het merk er al behoorlijk voet aan de grond zou hebben. Claas kiest op zijn beurt voor Baywa, omdat het in thuisland Duitsland al enkele full-service Claas-dealerbedrijven heeft en dus de nodige ervaring. Met de toekomstige BayWa-vestigingen en het onderdelen- en logistiekcentrum beoogt Claas volledige dekking van het servicenetwerk in West-Canada.

Baywa

BayWa is naar eigen zeggen één van de grootste agrarische handelsondernemingen ter wereld. Het is eigenaar van de Nederlandse Abemec-mechanisatiebedrijven. Naast in de mechanisatie, is het actief in onder meer diervoeders, grondstoffen voor energieopwekking, bouwmaterialen, kunstmeststoffen en zaaigoed.