Royal Reesink heeft in 2015 een omzet geboekt van 489,5 miljoen. Gerrit van de Scheer, CEO van Royal Reesink, zegt daarmee tevreden te zijn. “Een aantal markten staan onder druk, maar we hebben het beste jaar ooit afgesloten.”

De impact van de daling van de melkprijs was groter dan aan het begin van het jaar werd verwacht. De hoeveelheid nieuw aangeschafte machines nam hierdoor af. In de akkerbouw gebeurde het tegenovergestelde. De gewasprijzen waren begin 2015 laag. Door het jaar heen stegen deze prijzen. Dit kwam de machineverkoop alsnog ten goede.

Verder is Van der Scheer is tevreden over Jean Heybroek. De importeur van verschillende machinemerken heeft het volgens de CEO vorig jaar boven verwachting gedaan. De overname van Agrometius in september 2015 is volgens van der Scheer een belangrijke stap geweest naar ‘smart farming’.

Personeel

Het aantal medewerkers van Royal Reesink steeg van 1.121 in 2014 naar 1.199 in 2015. Deze stijging is vooral toe te schrijven aan de uitbreiding van de activiteiten door de uitbreiding met Agrometius, IMAV-Hydraulik en Kuhn Center Turkey.