Favoriet

Bedrijfsnieuws

Mechan Cultuurtechniek van start

Mechan Holding heeft alle niet Agco-merken ondergebracht in het nieuwe Mechan Cultuurtechniek. Het bedrijf is gehuisvest in een pand van grootaandeelhouder Zweegers op een industrieterrein in Amersfoort.

Mark van den Heuvel is directeur van het bedrijf. Mechan Holding, de moeder van Mechan Cultuurtechniek moest de non-Agco merken die het importeert in een nieuwe onderneming onderbrengen van het Agco-concern. De Agco merken zijn ondergebracht in de Mechan Groep, die is gevestigd in Achterveld.

Landbouwmachines

De naam Mechan Cultuurtechniek dekt de lading slechts voor een deel. Het bedrijf verkoopt namelijk niet alleen machines voor grondverzet en tuin en park bedrijven, maar ook voor de landbouw. Mechan Cultuurtechniek verkoopt Bogballe kunstmeststrooiers, Hawe mestverspreiders en overlaadwagens, hooibouwmachines van Pronar, de voermengwagens van Seko, Vogel en Noot grondbewerkingsmachines, Trima voorladers en Thaler minishovels. Allemaal machines voor de landbouw. Daar komen nu ook de verreikers van Bobcat bij.

Winterdienst

Voor gebruik in het openbare groen heeft Mechan Cultuurtechniek de machines van Wiedemann, Holder en Schliesing in het pakket. Van Pronar verkoopt het bedrijf voor die sector ook haakarmsystemen en machines voor de winterdienst.