Favoriet

Bedrijfsnieuws

Fendt annuleert Feldtag in Wadenbrunn

Fendt heeft de jaarlijkse Feldtag geannuleerd. Dat meldt de fabrikant op de website. De reden voor de annulering is volgens Fendt de moeilijke economische situatie waarin veel agrarisch ondernemers momenteel in zitten. Ook de tegenvallende trekkerverkoopcijfers zullen een rol spelen.

Fendt heeft de jaarlijkse Feldtag geannuleerd. Dat meldt de fabrikant op de website. De reden voor de annulering is volgens Fendt de moeilijke economische situatie waarin veel agrarisch ondernemers momenteel in zitten. Ook de tegenvallende trekkerverkoopcijfers zouden een rol kunnen spelen.

Omdat de economische situatie niet zal veranderen op korte termijn, hebben de organisatoren van de Feldtag besloten de dag die in het Duitse Wadenbrunn  gepland was voor eind augustus te annuleren. In het bericht wordt geen aandacht besteed aan de economische situatie van Fendt, maar het is geen geheim dat wanneer het minder gaat in de agrarische sector, de verkoopcijfers van de fabrikanten ook minder goed zijn.

Peter-Josef Paffen, voorzitter van de Raad van Bestuur van Agco/Fendt: “Het is naar onze mening in deze situatie niet gepast om 50.000 bezoekers naar de Feldtag te laten komen. We verwachten dat het over twee jaar beter gaat met de economie in de agrarische sector. Als dat het geval is, dan gaan we de Feldtag weer organiseren.”