Favoriet

Bedrijfsnieuws

Mechan Groep in afgeslankte vorm naar ATH

Op de komende ATH in september is Mechan Groep in afgeslankte vorm present. Maar het importeursbedrijf van de merken Massey Ferguson, Fendt en Valtra hoopt dat de landbouwvakbeurs na dit jaar transformeert naar een grote nationale landbouwbeurs, die later in het seizoen wordt gehouden en waar bovendien de hele sector vertegenwoordigd is. Dat meldt Wim Hengeveld, directeur Massey Ferguson.

In de huidige opzet wordt de beurs steeds minder interessant voor Mechan Groep. Fabrikanten van inschuurapparatuur en aardappelrooimachines zijn niet vertegenwoordigd op ATH. Zij geven de voorkeur aan thematische beurzen als Potato Europe, de Aardappeldemodag of Interpom.

Hengeveld betreurt dat. “Maar los daarvan is september voor onze klanten geen goed koopmoment en bovendien bewaren fabrikanten hun primeurs voor beurzen later in het seizoen.”

Farmstore

Eerder lieten John Deere en Kongskilde al weten dit jaar niet naar de ATH te komen. Ook Farmstore, importeur van onder meer Sulky, Farmet, Monosem, Storti en Tecnoma heeft afgezegd. De argumenten die Farmstore noemt zijn dezelfde als die van Mechan Groep: het tijdstip is niet gunstig en door afwezigheid van de aardappelmechanisatiesector, mist Farmstore een belangrijk deel van de doelgroep.