Favoriet

Bedrijfsnieuws

New Holland toch niet weg uit Verenigd Koninkrijk?

Nadat de Britse bevolking voor een Brexit stemde, lijkt CNH Industrial niet zo stellig meer over het verplaatsen van de trekkerfabriek in Basildon naar het Europese vaste land.

Zou de CNH fabriek sluiten, dan staan 800 werknemers op straat. De Engelse krant Yellow Advertiser, die ook een uitgave maakt voor Basildon, vroeg een woordvoerder van het bedrijf of CNH Industrial de uitspraken van topman Sergio Marchionne eerder deze maand gestand doet.

Geen impact van betekenis

Hoewel de woordvoerder van New Holland bevestigde dat Marchionne de uitspraak wel degelijk had gedaan, wees hij er meteen op dat de omstandigheden voor het referendum anders waren dan erna. Volgens de woordvoerder ‘heeft de uittrede van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie naar alle waarschijnlijkheid geen impact van betekenis op CNH Industrial. Dat CNH Industrial NV belasting verschuldigd is in het Verenigd Koninkrijk heeft naar verwachting geen financiĆ«le consequenties en er zijn ook geen veranderingen nodig in de bestuur van de groep, gezien het bedrijf wereldwijd opereert.’ De woordvoerder wilde echter niet bevestigen dat de fabriek in Basildon blijft.