Favoriet

Bedrijfsnieuws

Agco koopt Cimbria

Het landbouwmachineconcern Agco koopt de Deense Cimbria Holding voor 340 miljoen dollar, omgerekend 306 miljoen euro. Cimbria maakt vooral machines voor de opslag en verwerking van graan.

Agco neemt Cimbria over van investeringsmaatschappij Silverfleet Capital. Naar verwachting ronden de bedrijven de overname in het derde kwartaal van dit jaar af. Cimbria maakt niet alleen kleine installaties, maar levert ook volledige graanverwerkende fabrieken af. Naar verwachting heeft het bedrijf dit jaar een omzet van 240 miljoen euro. Cimbria is vooral actief in West Europa, maar groeit graag in het oosten van Europa, Afrika en het Midden-Oosten.

Leidende positie

“Door deze overname krijgen we een beduidend betere positie in de markt van graanverwerking en graaopslag”, zegt Agco-topman Martin Richenhagen. Volgens hem past het leveringspakket van Cimbria goed bij dat van GSI, een bedrijf dat Agco in ?? overnam. “De combinatie zal synergie opleveren en zorgt er meteen voor dat we een leidende positie op dit gebied innemen.”