Favoriet

Bedrijfsnieuws

Amazone koopt ploegdivisie van Vogel & Noot

Machinefabrikant Amazone koopt de ploegdivisie van Vogel & Noot in het Hongaarse Mosonmagyaróvár. Het gaat om de Vogel&Noot-dochteronderneming Dat meldt Top Agrar. Opvallend is dat Amazone een paar jaar geleden nog een eigen productielijn voor ploegen heeft gebouwd in Leipzig.

Machinefabrikant Amazone koopt de ploegdivisie van Vogel & Noot in het Hongaarse Mosonmagyaróvár. Het gaat om de Vogel&Noot-dochteronderneming  Dat meldt Top Agrar. Opvallend is dat Amazone een paar jaar geleden nog een eigen productielijn voor ploegen heeft gebouwd in Leipzig.

Zo’n drie jaar geleden zwichtte Amazone voor de vraag naar ploegen en dus werd besloten om op de productielocatie in Leipzig ploegen te gaan bouwen. Dat lijkt achteraf te voorbarig, want de kans is groot dat de ploegen van Amazone voortaan in Hongarije gebouwd worden.  Met de overname krijgt de AMAZONE-groep, waartoe tot dusver vijf productievestigingen in Duitsland, Frankrijk en Rusland behoren, er nog een vestiging bij in Zuidoost-Europa. De stad Mosonmagyaróvár ligt in het noordwesten van Hongarije, niet ver van de Hongaars-Oostenrijkse grens.

Het faillisement van Vogel & Noot werd eind augustus bevestigd. De Hongaarse dochteronderneming die de ploegen bouwt ontsprong de dans en is nu dus in handen van Amazone.