Favoriet

Bedrijfsnieuws

Beyne neemt Vogel en Noot over

Beyne, de Belgische producent van landbouwspuiten, heeft Vogel en Noot overgenomen. Maandagavond 19 september 2016 is de deal afgerond.

Beyne, de Belgische producent van landbouwspuiten, heeft Vogel & Noot overgenomen. Maandagavond 19 september 2016 is de deal afgerond.

Beyne neemt naast alle gronden, gebouwen en onderdelen van Vogel & Noot ook de Roemeense importeur Agrorom over. Daar was het Beyne desgevraagd vooral om te doen. Door de overname van de importeur in het Roemeense Arad hebben de Belgen een locatie van waaruit ze hun eigen machines op de Oost-Europese markt kunnen brengen.

Onderdelen

De overname van Vogel & Noot behelst ook de productielocatie in het Oostenrijkse Wartberg. Op die locatie worden onderdelen voor machines van Vogel & Noot gebouwd en daarnaast rollen er wisselstukken, onder de naam Premium Parts, voor andere merken van de band. Premium Parts was, in tegenstelling tot Vogel & Noot, niet failliet. Beyne wil er dan ook voor zorgen dat de productie in Wartberg zo snel mogelijk weer op gang komt. Momenteel werken er twintig mensen. Als de productie weer volop draait, werken er drie keer zoveel.

Eerder werd bekend dat de Duitse fabrikant Amazone de ploegendivisie van Vogel & Noot over heeft genomen. De eveneens Duitse fabrikant Pr├Ązi-Flachstahl heeft de afdelingen zaaimachine en grondbewerking overgenomen. De veldspuitdivisie heeft nog geen nieuwe eigenaar.