Favoriet

Akkerbouw

Ag Leader koopt snelzaaitechniek-licentie van John Deere

De Amerikaanse fabrikant van precisielandbouwproducten, Ag Leader, neemt technieken en licenties van John Deere over zodat het de snelzaaisystemen SpeedTube, vSet, vDrive en DeltaForce kan bouwen en verkopen. Dat is een logisch gevolg van de overname van Monsanto’s Precision Planing door John Deere.

Ag Leader zal de zaaitechniek, die het mogelijk moet maken om twee keer sneller te zaaien dan met conventionele machines, integreren in de eigen zaaitechniek. Daarnaast zal het de techniek verder ontwikkelen.

Kartel

De Amerikaanse kartelwaakhond wilde dat John Deere de snelzaaitechniek uit handen zou geven nadat het Precision Planting van Monsanto had overgenomen. Alleen John Deere en Precision Planting boden deze techniek namelijk aan. John Deere kocht Monsanto’s Precision Planting in november vorig jaar voor 190 miljoen dollar.

In opkomst

“Ag Leader is altijd op zoek naar mogelijkheden om het aanbod van precisietechnieken te vergroten. Toen deze mogelijkheid op ons pad kwam, wisten we dat het interessant kon zijn voor onze klanten en dealers. Zaaien op hoge snelheid is in opkomst”, zegt Al Meyers, directeur van Ag Leader Technology.